10 duurste diamanten ter wereld

Diamanten zijn een van de meest kostbare objecten ter wereld. Wij hebben voor jullie de 10 duurste diamanten ter wereld op een rijtje gezet! Niet alleen goud is namelijk extreem kostbaar, ook diamanten hebben soms een enorme waarde. Wilt u Goud verkopen in Rotterdam of diamanten verkopen in Rotterdam? Klik dan hier!

10. Allnatt Diamant
Allnatt Diamant
Prijs: $3 miljoen
Deze diamant is 101.29 karaats, de kleur is “Fancy Vivid Yellow”. De naam komt van een van de eigenaren, Alfred Ernest Alnatt. De afkomst van de diamant is niet zeker, maar men denkt dat hij uit de De Beers Premier Diamanten Mijn (Zuid Afrika) komt.

9. Moussaieff Rode Diamant
Moussaieff rode Diamant
Prijs: $7 miljoen
De Moussaieff diamant is briljantgesneden en 5.11 karaats. De kleur is “Fancy Red”, de diamant lijkt misschien klein in vergelijking met de andere duurste diamanten, maar het is de grootste “Fancy Red” diamant.
De diamant is gevonden in de Braziliaanse Abatezinho rivier in 1990.

8. Heart of Eternity
heart-of-eternity
Deze diamant is 27.64 karaats en de kleur is “Fancy Vivid Blue”. De diamant is gevonden in de Premier Diamond Mine in Zuid Afrika, slecht 0.1% van de diamanten in deze mijn hebben deze kleur. De steen is geslepen door de Steinmetz Groep en hierna verkocht aan de De Beers groep.

7. Wittelsbach Diamant
Wittelsbach Diamant
Prijs: £16.4 miljoen
31.06 karaats fancy diep blauwe diamant.

6. Steinmetz Pink

Steinmetz Pink
Prijs: $25 miljoen
59.6 karaats en de kleur van de steen is “Fancy Vivid Pink”, dit is de grootste diamant met deze kleur.

5. De Beerst Centenary Diamant
De Beerst Centenary Diamant
Prijs: $100 miljoen
273.85 karaats en hiermee de derde grootste diamant uit de Premier Mine. De kleur is “grade D” de hoogste graad van kleurloze diamanten.

4. Blauwe Hoop Diamant
blauwe hoop diamant
Prijs: $350 miljoen
Vroeger ook bekend onder de naam “Le Blue de France”. Een 45.52 karaats diep blauwe diamant. Deze kan bekeken worden in het Smithsonian Natural History museum in Washinghton D.C.

3. De Cullinan
De Cullinan
Prijs: $400 miljoen
De ruwe Cullinan diamant was met 3.106,75 karaats de grootste ruwe diamant gevonden. De grootste polijste steen hiervan is de Culinan I met 530.2 karaats.

2. Sancy Diamant
Sancy Diamant
Prijs: ?
55.23 karaats met de kleur “Pale Yellow”. Deze diamant is te bewonderen in het Louvre.

1. Koh-i-noor
Koh-i-noor
Van deze diamant wordt gezegd dat hij ‘priceless’ is. De diamant is 109 karaats en is afkomstig uit India. De steen heeft een rijke geschiedenis, in 1304 was de radja van Malwa de eigenaar, er werd toen beweerd dat de eigenaar van deze steen de machtigste man van de wereld was. Er werd dan ook veel gestreden voor deze steen. In 1939 kwam veldheer Nadir Sjah op slinks wijze in het bezit van de diamant en nam deze mee naar Perzië. Tot 1849 zou deze hier blijven tot de Engelse Perzië overwonnen en de steen schonken aan hun koningin Victoria. Sindsdien is de diamant onderdeel van de Britse kroonjuwelen. India en Pakistan claimen nog steeds dat zij de rechtmatige eigenaren zijn van de steen en dringen aan om de steen terug te laten keren naar het land van oorsprong.