Aston Martin V8 Vantage N430

Het is eventjes stil geweest rondom Aston Martin, maar het lijkt erop dat de Britten nu weer een flinke klapper gaan maken met de nieuwe Vantage N430. In 2010 werd al een lichtere variant van het nieuwe model uitgebracht en autokenners zijn het erover eens: de update heeft de luxury car goed gedaan.

De snelheidsduivel heeft een interessant exterieur, omdat gebruik wordt gemaakt van felle accentkleuren in onder andere de grill, langs de zijkant van het dak en de spiegels. De wagen doet hiermee een beetje denken aan de CC100, een dakloos racemonster dat in 2013 werd uitgebracht en van 0 naar 100 accelereerde in slechts 4 seconden.

Deze Aston Martin V8 Vantage N430 doet daar iets langer over, maar is nog steeds erg vlug: 4,6 seconden tot de 100. De wagen beschikt over een dikke V8 motor die identiek is aan dat van de V8 Vantage S. 436 pk @ 7.300 rpm. De N430 is echter wel een stuk lichter, omdat het veel gebruik maakt van koolstofvezel en Kevlar. Er zijn twee verschillende versies verkrijgbaar, namelijk de standaard manuele zesbak en de zeventraps Sportshift automaat.

Vanaf september 2014 is de V8 Vantage N430 in Groot-Brittannië verkrijgbaar voor een bedrag van 89.995 GBP. Hoeveel de wagen hier in Nederland exact gaat kosten is nog niet bekend. Op de autosalon in Geneve trok de N430 in ieder geval genoeg kijkers en ook op straat zal je er genoeg blikken mee vangen. Jammer genoeg duurt het alleen nog wel even voordat we hem hier over de snelwegen zien racen.