Daniel Radcliffe te zien in expliciete seksscene

Voorheen was hij nog vooral bekend als de ‘nette’ Harry Potter, maar tegenwoordig heeft Daniel Radcliffe zijn toverstaf ingeruild voor zijn andere staf. In Kill Your Darlings, zijn nieuwste film, speelt hij de homoseksuele dichter Allen Ginsberg en is hij te zien in een expliciete seksscène.

De film is gebaseerd op het verhaal van de moord op David Kammerer in 1944. Poeet Allen Ginsberg was een van de vrienden van Jack Kerouac, de man die destijds werd gearresteerd. “Ik was meteen verkocht. Binnen vijf minuten wist ik dat ik met John Krokidas wilde werken, hij is zo charmant en charismatisch”, vertelt Daniel over de regisseur. “Harry Potter-fans zijn lezers, dus ik denk dat ze ook nieuwsgierig zijn naar een film over schrijvers in de dop en naar hun leven aan de universiteit.”

Met de naaktheid had Daniel weinig problemen: “Naaktheid is geen obstakel voor me, zeker niet na Equus. Die seksscène is kwetsbaar en intens. Eigenlijk moest ik heel hard lachen steeds, maar het is heel goed gegaan en mooi geworden. Ik wilde dat we recht deden aan de gevoelens van onze personages.”