‘Een derde laat geslachtsdeel zien tijdens chatten.’

Meer dan een derde van de videochatters laten tijdens het chatten hun geslachtsdelen zien. Dat blijkt uit onderzoek van videochatsite Solomio.

Als het op videochatten aankomt wil de meerderheid (54 procent) een mooie gesprekspartner van het andere geslacht. Het meest geliefde chatonderwerp is, hoe kan het ook anders: seks! Bij een op de vijf bezoekers van de chatsite komt het ook aan op reallife seks.

De gebruikers van de chatsite menen wel dat videochatten veilger is dan gewoon chatten zonder webcam. 86 procent van de bezoekers geeft dat aan. Volgens Keith Bakker van jeugdkliniek Smith & Jones zijn de cijfers makkelijk te verklaren: “Bij videochatten weet je wie je tegenover je hebt zitten. Je kunt je niet anders voordoen dan je bent. Bovendien kun je minder snel opgaan in de anonimiteit, omdat er toch meer te maken hebt met sociale controle dan bij bijvoorbeeld de reguliere chatrooms.”

Solomio, die 23 procent groeide ten opzichte van vorig jaar, wil er wel op blijven toezien dat het webcammen en chatten niet wordt misbruikt. Zo willen ze een webcametiquette opstellen. Hieronder moeten zaken als schelden en stalken vallen maar ook te jong webcammen en chatten.