Harvey Weinstein stuurde penisvormige chocolaatjes naar slachtoffer

De zaak rondom Harvey Weinstein barst volledig los. Nu blijkt uit een getuigenis in de rechtbank van New York dat zijn vermeende slachtoffer actrice Annabella Sciorra pakketjes ontving met bizarre items. Ze claimt dat ze later door hem verkracht is in haar appartement.

De gevallen Amerikaanse filmproducent zou haar eerst een pakketje hebben gestuurd dat bestond uit een aantal films, drop, popcorn en een flesje valium. Dit meldt Page Six. Het tweede pakketje bevatte een doos met chocolade penissen. “Ik vond het walgelijk en ongepast”, verklaart Sciorra daarover in de rechtbank. “Het was bedoeld ter ontspanning”, zegt ze over de cadeaus. Deze pakketten zou Weinstein begin jaren negentig naar de actrice hebben gestuurd, nadat hij haar had gecast voor een Miramax-film die hij destijds produceerde. Later zou Weinistein haar ook hebben verkracht.

“Terwijl ik probeerde hem van me af te krijgen door te slaan en te schoppen, pakte hij mijn handen vast en hield ze achter mijn hoofd. Hij ging bovenop mij zitten en verkrachtte mij”, vertelde Scriorra (59) tegenover de jury. “Ik had geen kracht meer in mijn lichaam om terug te vechten. Ik zei: nee, nee. Maar ik kon op dat moment weinig doen.” Ze vervolgt: “Het was zo walgelijk dat ik over mijn hele lichaam begon te trillen. Ik had zoiets nog nooit meegemaakt. Het leek wel een soort aanval.”