Helft vrouwen sekst liefst bezopen

Dat alcohol helpt om remmingen los te laten is algemeen bekend. Maar dat miljoenen Britse vrouwen zich moed indrinken voor ze met iemand naar bed gaan is toch wel schrikbarend. 6% zegt zelfs nog nooit nuchter met iemand naar bed te zijn geweest

Uit een onderzoek onder 3.000 vrouwen blijkt dat de helft van hen het liefst met een slok op een nummertje maakt. Driekwart kan zich dan makkelijker ontspannen en durft onder invloed van drank ook wat meer. 40% is altijd een beetje tipsy als ze het voor de eerste keer met een man doen. Evenveel vrouwen zeggen dat hen helpt te ontspannen bij een eerste date (Negen van de tien vrouwen gaat pas naar een date als ze eerst alcohol gedronken heeft).

Drie van de vier zeggen dat ze een paar glazen wijn drinken voor ze met hun vaste partner in bed duiken. Uit het onderzoek blijkt ook nog dat de gemiddelde Britse met acht mannen naar bed is geweest, maar dat ze dronken was bij minstens vijf van hen. Van één of twee van deze bedpartners konden ze zich zelfs de naam niet meer herinneren. Alcohol speelt in Groot Brittannië dus ook in de liefde een hoofdrol.