Jongeren experimenteren steeds vaker met ‘sex on drugs’

De meeste mensen die weleens drugs hebben gebruikt weten dat bijvoorbeeld het roken van een joint seks een stuk intiemer kan laten voelen. De effecten van alcohol op ons libido kennen we ook allemaal, maar hoe ziet het met andere soorten drugs? Uit nieuw onderzoek van de University College London blijkt dat mensen steeds vaker drugs en seks combineren.

De wetenschappers zochten uit hoe vaak drugs worden gecombineerd met een nachtelijke escapade. En wat bleek? Personen uit Groot-Brittannië zouden het meeste van allemaal hulpmiddelen inslaan om een lekkere wip te maken. Ze vergeleken hun frequentie met personen uit andere landen zoals Amerika, Europese landen, Australië en Canada.

MDMA en GHB
Niet geheel verrassend kwamen MDMA en GHB als ‘beste uit de test’. Deze drugs zouden de lekkerste seks opleveren. MDMA zorgt er op zijn beurt voor dat emoties en intimiteit in extreme mate verhoogd wordt, en GHB scoort weer hoog op het laten stijgen van het seksuele verlangen. Beide drugs zijn in Nederland illegaal, maar in een online smartshop zijn vaak natuurlijke varianten te vinden. Minder effectief, maar wel een stuk veiliger.

De bevindingen, gepubliceerd in The Journal of Sexual Medicine, onthulden dat cannabis, MDMA en cocaïne het vaakst worden gecombineerd met seks. Het onderzoek was gebaseerd op online interviews met ongeveer 22.000 mensen over de vraag of ze drugs gebruikten om seks te verbeteren (en hoe de medicijnen hen beïnvloedden).

Libido
Daarnaast onderzochten ze ook wie deze drugs-seks gebruikers nou zijn. Ze concludeerden dat homo- en biseksuele mannen het vaakst drugs gebruiken om seks te verbeteren (1,6 keer zoveel als heteroseksuele mannen). ‘Chemsex’ drugs, zoals methamphetamine, mephedrone en GHB / GBL, werden dus het meest gebruikt door homoseksuele mannen. GHB is verantwoordelijk voor een stevige stijging van het libido, maar tegelijkertijd vallen remmen vaak weg. Het resultaat is dat sommige mensen onder invloed van deze drugs spijt krijgen van de dingen die ze tijdens hun ‘trip’ doen.

Auteur Dr. Will Lawn vertelde: ‘Hoewel het gebruik van drugs in combinatie met en specifiek gericht op het verbeteren van de seksuele ervaring de neiging heeft te worden geassocieerd met homoseksuele en biseksuele mannen, vonden we dat in onze steekproef, mannen en vrouwen van alle seksuele oriëntaties betrokken waren bij dit gedrag.’

Hebben jullie zelf ooit geëxperimenteerd met seks en drugs? We horen graag jullie ervaringen!