Libanese skiester in problemen na naaktshoot

Jacky Chamoun, een Libanese skiester die in Sotsji voor haar land uitkwam voor het alpineskiën, heeft in haar thuisland voor ophef gezorgd nadat ze voor een fotoshoot naakt in de sneeuw poseerde. De naaktbeelden zijn al drie jaar oud, maar komen nu weer boven drijven.

Drie jaar geleden ging Jacky Chamoun samen met Chirine Njeim uit de kleren voor een Oostenrijkse kalender met foto’s van schaars geklede skileraars en leraressen. Voor de shoot kreeg de skiester ook enkele vragen op zich afgevuurd. Op de vraag wat ze makkelijker vond, skien of naakt poseren, antwoorde ze: ‘Skiën is makkelijker, want ik ben het niet gewend om uit de kleren te gaan voor een fotoshoot.’ De 22-jarige Chamoun reageert op Facebook op de foto’s: ‘Het was nooit de bedoeling dat deze foto’s openbaar gemaakt zouden worden. Ik begrijp heel goed dat Libanon op dit vlak een conservatief land is en dat dit gevoelig ligt. De heisa is dus begrijpelijk, maar ik wilde niet dat deze foto verspreid werden. Ik hoop dat ik deze rel snel achter mij kan laten en dat ik wil me volledig op Sotsji kan concentreren.’