Mannen en sextoys: nog steeds een taboe

De verkoop van seksspeeltjes voor mannen neemt toe. Toch eerst er nog steeds een groot taboe op seksspeeltjes. Waarom is het zo normaal dat vrouwen een vibrator in hun nachtkastje hebben liggen, maar vinden mensen het vreemd als een man ’s avonds zijn Fleshlight gebruikt?

Adam Lewis, ontwikkelaar van seksspeeltjes voor mannen bij Hot Octopuss, zegt dat het taboe deels komt vanwege hoe mannenseksspeeltjes eruitzien en werken. “De meeste van die speeltjes zijn ontworpen om de seksuele handelingen van een man bij een partner na te bootsen,” vertelt Lewis in 2016, in een interview met Thrillist. “Dit heeft geleid tot de gedachte dat een man die een seksspeeltje gebruikt op z’n minst een klein beetje pervers of wanhopig moet zijn.”

51 procent
In 2014 deed de FHM een onderzoek onder hun mannelijke lezers waarbij gevraagd werd naar hun meningen en ervaringen met seksspeeltjes. Wat bleek? Ruim 51 procent van de mannen had seksspeeltjes thuis liggen, met als populairste de cockring en de Fleshlight op een nipte tweede positie. 78 procent zei tevens dat ze overwegen een seksspeeltje aan te schaffen voor sologebruik. Slechts 22 procent zag dit absoluut niet zitten.