Meer seks? Zoek de zon op!

Het is heerlijk weer in Nederland de afgelopen tijd. Niet alleen worden we er lekker bruin van, het zonnetje is ook nog eens geweldig voor onze gemoedstoestand. We zijn gelukkiger en hebben daarnaast véél meer zin in seks. Ja, dat lees je goed. De zon zorgt voor een verhoogd libido en kan je bedprestaties ten goede komen.

De zon werkt zelfs zo goed, dat een uurtje bruinbakken de temperatuur in de slaapkamer al flink kan laten toenemen. Hoe dat komt? Vitamine D. Er zijn verschillende onderzoeken die concludeerden dat Vitamine D je een beest in bed kan maken. Oké, nu is dat misschien wat overdreven, maar een tekort aan de vitamine D kan wel je geslachtsdrift en zin in seks veranderen.

Holbewoners
Aly Dilks, seks- en gezondheidsexpert van The Women’s Health Clinic legt uit aan The Sun: “We weten dat mensen aan Seasonal Affective Disorder (een gemoedstoestand die door invloed van de wisseling van seizoenen uit balans raakt) kunnen lijden in de winter. De zon is dan ook erg belangrijk voor onze gezondheid.” De zon zorgt er namelijk voor dat er verschillende stoffen in ons lichaam vrijkomen, waaronder testosteron. “Wanneer we terugkijken naar de tijden van de holbewoners, zagen we dat mannen een volledige dag in de zon op dieren moesten jagen en ’s avonds nog de energie nodig hadden om zich voort te planten. Dit is puur natuur.”

Meer weten? Lees dan de laatste Lust Magazine!