Nicolette Kluijver: ‘Ik voel me bloot niet comfortabel’

Nicolette Kluijver is vanaf vorige week te zien in de nieuwe datingshow Adam zkt. Eva, waarin alle deelnemers naakt zijn. Toch is het programma alles behalve plat: ‘Het gaat niet om seks, maar om liefde.’

‘Er zullen mensen zijn die een plat programma verwachten, een Oh Oh Cherso 2.0. Dat kan ik meteen van tafel vegen’, zegt Kluijver in De Telegraaf. ‘Dit gaat niet om giebelen om rondzwiepende geslachtsdelen. We gaan niets blurren, het naakt zijn is slechts een onderdeel van het programma. Maar het valt erg mee wat in beeld komt.’ Kluijver vindt het programma zelf in ieder geval spraakmakend en eerlijk: ‘Hoe spannend is het om naakt naar een strand te zwemmen van een onbewoond eiland om daar iemand te ontmoeten die in elk geval op papier je ideale partner is? En wat gebeurt er dan als je bij die kennismaking direct naakt tegenover elkaar staat? Je hebt geen leuke jurkjes, make-up, parfum of indrukwekkende Facebookpagina om je achter te verschuilen.’ Zelf houdt ze echter de kleren gewoon netjes aan: ‘Ook al heb ik in de Playboy gestaan, zelf voel ik me bij vreemden helemaal niet zo comfortabel bloot. Ik ben het type dat in de sauna d’r badjas op het eerste haakje naast de deur hangt.’