Seks onder werktijd niet gezien als ‘werkongeval’

Een Australische ambtenaar die een schadevergoeding eiste voor een ongeval tijdens werktijd, is in het ongelijk gesteld. De werkgever is niet verantwoordelijk voor de fysieke noch geestelijke schade, aldus een rechter in Australië.

Een niet geheel verrassende uitkomst, als we het verhaal eens beter bekijken. De vrouw raakte in 2007 namelijk tijdens een dienstreis gewond, maar niet bepaald tijdens het uitoefenen van haar werk. De dame ontmoette in het motel een vriend en nam hem mee naar haar kamer. Tijdens de sekspartij die volgde kwam de plafondverlichting naar beneden, die op haar viel.

Overheidsorganisatie Comcare vond dat de dame formeel gezien aan het werk was en dat de werkgever aansprakelijk kon worden gesteld. De vrouw eiste financiële compensatie vanwege verwondingen aan haar gezicht en psychisch leed, maar heeft deze niet gekregen. Volgens het Hooggerechtshof had de dame in kwestie niet de indruk gekregen dat het seksen onderdeel van haar werk zou kunnen zijn, waardoor er geen sprake kan zijn van een werkongeval.