Sophie Hilbrand in nieuw tv-programma over seksualiteit

In het komende televisieseizoen maakt Sophie Hilbrand een tv-programma voor BNNVARA over seksualiteit en intimiteit. Hotel Sophie, gaat de show heten. Hierin ontvangt ze gasten en bespreekt ze uiteenlopende seksuele ervaringen.

De uitzending over seksuele voorlichting, daar leerde ze zelf ook veel van. “Ik heb twee kleine kinderen en realiseer mij nu dat de puberteit een beetje te laat is om er over te beginnen. (…) Dit programma gaat niet zozeer over seks als handeling”, vertelt de gastvrouw, “maar over de gevoelens die erbij komen kijken”. “Als een stel praat over het feit dat ze eigenlijk al heel lang geen seks meer hebben gehad, is dat heel emotioneel. En vaak blijkt dat door te praten al heel veel dingen worden opengebroken.” Hilbrand benadrukt dat ze zelf niet in de rol van relatietherapeut kruipt of voor seksuoloog speelt. “Ik vraag gewoon naar wat er in mij opkomt.”

Naast de noodzaak tot tijdige seksuele voorlichting viel haar ook de voortdurende gerichtheid op penetratie op. “Het genot van de man staat nog steeds voorop. Dat bleek door alle uitzendingen heen steeds weer een terugkerend ding. Kennelijk is daar toch nog een hoop werk te verrichten. Dat mannen én vrouwen zich gaan realiseren dat een vrouw ook moet genieten van seks. Daarin is dan weer een grote rol weggelegd voor ouders in de opvoeding.”