Vleugel-condoom valt in de prijzen

Hebben jullie de Wingman al voorbij zien komen? Dit is een condoom met een soort plastic vleugels. Waarom je deze in godsnaam zou moeten kopen, vraag je je misschien af? Simpel: ‘Op het moment supreme wil je een condoom gewoon niet aanraken,’ zegt een van de bedenkers Paul Breur tegenover het AD.

Het idee is zo goed, dat Breur en Adnan Tunovic onlangs zelfs de Duitse iF Design Award ontvingen voor het ontwerp ervan; iets wat ze nooit hadden verwacht. “Eerlijk gezegd was ik al vergeten dat we de Wingman hadden ingezonden voor de prijs,” vertelt Breur. Wel zijn de twee natuurlijk enorm blij met de prijs: “Dit kan ons de publiciteit geven om het grote geweld van Durex aan te kunnen.”

Met de Wingman kan een condoom met één hand worden aangebracht, zonder al teveel gedoe. “Het (aan brengen van een condoom, red) is gewoon altijd onhandig. Het licht moet aan, je blaast erin, waar zit nou ook alweer de opening? Het is zo gebruiksonvriendelijk. Wij moesten dat oplossen.” Bekijk ook http://wingmancondoms.com/nl/!